Oké, dat lijkt me duidelijk...

Jij breekt graag af, ik bouw graag op... ;-) Dat klinkt als een goede match!

Blog

Als professional of MKB'er heb je dagelijks te maken met verschillende taken en projecten. Met de juiste tools kun je efficiënter werken en projecten sneller voltooien. Office 365 biedt een breed scala aan programma's en tools die je hierbij kunnen helpen, met als groot voordeel de integratie met de cloud. Maar wat betekent dit precies en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog gaan we dieper in op Office 365 en de cloud.

< Home

/

Nieuws

/

Office 365 en de cloud: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Office 365 en de cloud: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Office 365 en de cloud: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Office 365 en de cloud: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Remco Liebrechts

24/5/2023

Als professional of MKB heb je waarschijnlijk dagelijks te maken met verschillende taken en projecten. Het hebben van de juiste tools kan een groot verschil maken in hoe efficiënt je deze taken kunt uitvoeren en hoe snel je projecten kunt voltooien. Een goed officepakket kan je hierbij helpen en de productiviteit verhogen. Office 365 biedt een breed scala aan tools en programma's die je kunnen helpen bij het beheren van je dagelijkse taken en projecten. Een van de grootste voordelen van Office 365 is de integratie met de cloud. Maar wat betekent dit precies en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog gaan we dieper in op Office 365 en de cloud.

 

Hoe werkt Office 365 en de cloud?

Office 365 is een compleet softwarepakket dat de productiviteit van professionals en MKB'ers kan verhogen. Het biedt demogelijkheid om efficiënter te werken, omdat alle programma's en bestanden online beschikbaar zijn via de cloud. Dit betekent dat je geen grote hoeveelheden gegevens op je eigen apparaat hoeft op te slaan en dat je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden, zolang je een internetverbinding hebt. Daarnaast heb je met Office 365 de mogelijkheid om bestanden te delen en gezamenlijk aan documenten te werken. Wanneer je Office365 aanschaft, krijg je toegang tot de volledige suite van Office-applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, en ook andere programma's zoalsSharePoint, Teams en OneDrive. Deze programma's zijn toegankelijk via je webbrowser, maar kunnen ook worden gedownload als desktopapplicaties. Hierdoor kun je Office 365 gebruiken op verschillende apparaten, zoals je laptop, tablet en smartphone, en altijd en overal werken wanneer het jou uitkomt.


Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

Het werken in de cloud biedt vele voordelen ten opzichte van het werken met traditionele software die lokaal op je computer is geïnstalleerd. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van werken in de cloud met Office 365:

  • Altijd toegang tot je bestanden: Met Office 365 heb je altijd toegang tot je bestanden, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt. Je kunt werken aan documenten vanuit je kantoor, thuis of onderweg, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het overzetten van bestanden tussen apparaten.
  • Automatische software-updates: Je hoeft je geen zorgen te maken over het handmatig bijwerken van je software metOffice 365. Alle updates worden automatisch geïnstalleerd, waardoor je altijd de nieuwste en beste functies tot je beschikking hebt.
  • Betere samenwerking: Met Office365 kun je gemakkelijk samenwerken met collega's en teamleden, ongeacht waar ze zich bevinden. Je kunt gezamenlijk aan documenten werken, bestanden delen en online vergaderen via Microsoft Teams.
  • Geavanceerde beveiliging: Ook biedt Office 365 geavanceerde beveiligingsfuncties om je gegevens te beschermen, zoals tweefactor authenticatie, geavanceerd identiteitsbeheer en encryptie van gegevens. Dit zorgt voor extra gemoedsrust en beveiliging voor jouw bedrijf.
  • Kostenbesparend: Met dit officepakket heb je de mogelijkheid om te betalen voor wat je gebruikt en om abonnementen te kiezen die passen bij jouw behoeften en budget. Je hoeft geen grote investeringen te doen in hardware of software en je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de software.
  • Versiebeheer van bestanden: Office365 slaat automatisch wijzigingen op, waardoor je niet zelf versies hoeft te maken en altijd terug kunt naar een vorige versie.

Het kan een hele klus zijn om de juiste licenties te selecteren en ervoor te zorgen dat alle gebruikers toegang hebben tot de juiste programma's en functies. Build2Connect kan een belangrijke rolspelen in het ontlasten van bedrijven bij het aanschaffen en beheren van hunMicrosoft 365 licenties en andere services. Door bedrijven te adviseren over de juiste licenties en te zorgen voor een naadloze integratie van Microsoft 365met andere IT-systemen, kan Build2Connect ervoor zorgen jouw bedrijf nog efficiënter kan werken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Kan ik iets voor jou betekenen op IT-gebied? Laat het me weten!