Oké, dat lijkt me duidelijk...

Jij breekt graag af, ik bouw graag op... ;-) Dat klinkt als een goede match!

Update

Yes! Fase 1 is done! Afgelopen maanden ben ik druk geweest met het project Atlas: de migratie van de ERP systemen van Dutch Cabin Group naar Adapteo BV.

< Home

/

Nieuws

/

Dutch Cabin Group is vanaf nu Adapteo!

Dutch Cabin Group is vanaf nu Adapteo!

Dutch Cabin Group is vanaf nu Adapteo!
Dutch Cabin Group is vanaf nu Adapteo!
Remco Liebrechts

2/10/2023

Ook IT is mensenwerk

Yes! Fase 1 is done! Afgelopen maanden ben ik druk geweest met het project Atlas: de migratie van de ERP systemen van Dutch Cabin Group naar Adapteo BV. Nu de laatste hobbels zijn genomen en alles draait, is er tijd om even terug te blikken. Met opluchting en trots kijk ik terug op dit gave, maar omvangrijke project.

Het Zweedse Adapteo BV, leverancier van flexibele huisvesting, heeft ruim twee jaar geleden mijn oude werkgever Dutch Cabin Group overgenomen. Dit jaar was het tijd om de huidige softwaresystemen van Dutch Cabin Group te vervangen voor die van Adapteo. Van Isah en Multivers naar SuperOffice en Business Central.

Afgelopen maanden ben ik veel in gesprek geweest met mijn oud-collega's. Deze opdracht voelde dus een beetje als thuiskomen. Lang geleden begon ik bij Dutch Cabin Group als timmerman, werd er projectleider en uiteindelijk IT-er. Ook toen ik in 2022 voor mezelf begon, bleven we contacthouden. Als zelfstandig IT-er hielp ik ze met meerdere projecten. We wisten dus wat we aan elkaar hebben. De mensen, bedrijfsprocessen, hoe ze werken, hoe ze willen werken en waar ze tegenaan lopen; er zijn voor mij weinig geheimen meer. Samen bespraken we de werkwijze en de systemen. Het is superleuk om met de techniek bezig te zijn, maar nog leuker als je dit kunt combineren met contact met mensen.

Ik was ingehuurd om de systemen Isah en Multivers te migreren naar SupperOffice en BusinessCentral. Omdat Adapteo meerdere vestigingen in Europa heeft en op één manier wil kunnen rapporteren, is ervoor gekozen om de softwaresystemen gelijk te trekken. Dit was dan ook mijn opdracht: zorgen dat de data van de huidige systemen naar de nieuwe gaan. De werkwijzen van de collega's moesten naast de werkwijzen van Adapteo gelegd worden en zo aangepast dat DutchCabinGroup zoveel mogelijk hetzelfde kan blijven werken, maar wel de softwaresystemen kan gebruiken van Adapteo.

Schakel tussen mens en technologie

Afgelopen maand was ik veel in Klundert, de hoofdvestiging van Adapteo in Nederland. Ik schreef bedrijfsprocessen, flowdiagrammen en handleidingen, maar was ook een handige vraagbaak voor mijn oud-collega’s. Samen leerden we de nieuwe systemen en werkwijzen kennen. Daarnaast was ik sparringpartner tussen hen en Adapteo. Een mooie rol die inlevingsvermogen vraagt richting werknemers, maar ook de uitdaging kent om aanpassingen voor elkaar te krijgen bij het integratieteam van Adapteo.

Ik ben een IT-er, maar wel eentje die graag met mensen werkt en zich comfortabel voelt tussen al die lagen in een bedrijf.  Build2Connect, dat is het exact. Ik was de schakel tussen de mensen en de technologie. Dat is wat ik in al mijn opdrachten probeer. Ik denk mee, bouw wat nodig is en zoek verbinding, maar heb pas plezier van mijn werk als mensen er ook efficiënt en naar tevredenheid mee kunnen werken.

Drie weken geleden was de Pre Go Live. Ik verbleef drie dagen in Noord-Brabant om de puntjes op de i te zetten. Op 1 oktober ging alles over en werden de twee bedrijven één. Een dag later ging alles live. Op 6 oktober hebben we deze overgang gevierd met een erg leuk feestje in Den Haag. Nu DutchCabinGroup Adapteo BV is, is fase 1 afgerond. De komende maanden zal ik Adapteo nog verder begeleiden en starten we fase 2 op, een nieuwe migratie.  

Wil je meer weten over mijn werk voor Adapteo? Of gewoon een kop koffie drinken? Ik zit weer op m’n plek, in mijn container in RUIM. Daar waar een IT-er toch de meeste tijd doorbrengt: achter z’n computer. 😉

Contact

Kan ik iets voor jou betekenen op IT-gebied? Laat het me weten!